Hossan kansallispuisto ja luontopolku

Kävimme tutustumassa myös Hossan kansallispuiston luontokeskukseen ja lähdettiin 3km pitkälle luontopolulle, joka kulki upeissa kansallispuiston maisemissa. Reitillä oli nousuja ja laskuja, mutta polku oli huomattavasti helpompikulkuisempaa kuin Julma-Ölkyllä. Pakkasimme aamulla mukaan myös eväät, jotka syötiin reitinvarrella. Reitin päässä meitä odotti myös suuri laavu, jossa paistettiin makkarat ja tikkupullat. Kyllä lounas luonnonhelmassa itse tehtynä maistuu aina mahtavalle. Sää oli koko viikon viileä ja kostea, mutta pahimmilta sateilta onneksi vältyttiin.

Hossan luontoplku

Lue lisää

Kotimaan matkailua ja visiitti Kuusamoon

En ole juurikaan harrastanut kotimaan matkailua ellei lapsuudessa tehtyjä kyläily ja huvipuisto reissuja lasketa. Oikeastaan jopa hävettää myöntää, että en ole Lapissakaan koskaan käynyt. Tämä johtuu pitkälti siitä, että kotimaan matkailu vain on pirun kallista ja lisäksi en ole vain kokenut Suomea mielenkiintoisena matkailukohteena. Tässä olen tietysti väärässä ja juuri vietetyt 4 päivää Kuusamon metsissä antoivat kotimaan matkailulle ja retkeilylle aivan uudenlaisen kipinänän.

Julma-Ölkky

Kuusamon reissumme oli itseasiassa Suomen MG-yhdistyksen järjestämä ”kuntoutuskurssi”, jossa teemana oli voimaantuminen luonnosta nauttien, ja sitä se myös oli. Kurssi oli kestoltaan 5 päivää, joista varsinaisia kurssipäiviä oli kolme. Tänne sai myös puoliso lähteä mukaan, joten saatiin Laurin kanssa molemmat pieni irtiotto arkeen.

Lue lisää

Slovakia 24 tunnissa

Tänään edessä on Slovakian valloitus! Lähdettiin aamiaisen jälkeen ajamaan kohti ensimmäistä kohdetta, Spisin Linnaa, joka sijaitsee Spisin kaupunpungin yllä. Kohde on myös Unescon maailmanperintökohde. Spisin Linna on yksi keskieuroopan suurimmista ja siellä on kuvattu muun muassa elokuvat Dragonheart ja The Last Legion. Linnan juurille pääsi autolla, mutta loppun noin 100 metriä piti tarpoa kävellen ylämäkeen. Ihan vaikuttava näky ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Sisäänpääsy aikuiselta oli 6 euroa.

Lue lisää

Valtakunnalliset MG-päivät Turussa

Tänä viikonloppuna ohjelmassa oli Suomen MG-yhdistyksen Valtakunnalliset MG-päivät, jotka tänä vuonna järjestettiin 1.-2.4.2017 Turussa. Päivän ohjelma oli Turussa Lounatuulet yhteisötalolla ja illalla lähdettiin humppaamaan laivalle. Päiville saapuu ihmisiä ympäri Suomea ja päivät järjestetään joka vuosi eri kaupungissa. Viimeksi oltiin Lahdessa ja sitä ennen ainakin Seinäjoella. Lahteen en töiden takia päässyt, mutta näihin kotikaupungin päiviin on aika helppo osallistua. Laivailu ei niin kiinnosta, mutta toisaalta se on helppo ja melko edullinen tapa kerätä ihmisiä yhteen.

Lue lisää

Myasthenia gravis in the Simplest of Terms

Olen törmännyt muutaman kerran tilanteeseen, jossa olen joutunut kertomaan sairaudestani ulkopuoliselle. Se on aina ollut yhtä haastavaa, sillä Myasthenia gravis on sairaus, jota on hyvin vaikea selittää. Se ei välttämättä näy mitenkään ulospäin. On vaikea saada ihmiset ymmärtämään, miksi tänään olen lenkillä  ja huomenna joudun perumaan tulemiseni koska en pääse tuolista ylös.

Löysin sivuston WomenWithMG.org for women with Myasthenia Gravis, jossa sairaus on kiteytetty melko hyvin. Päätin siis jakaa tämän tekstin myös blogiin. Teksti on englanniksi, mutta toivon, että se valottaa sairautta edes hieman paremmin. Klikkaa kuvaa lukeaksesi teksti 🙂

Myasthenia Gravis

Lue lisää

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikan reissulla sain toteuttaa yhden pitkäaikaisista haaveistani ja lähdin järjestetylle päiväretkellä Inverdoornin safarille. Paikka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista ja on lähin suurempi safarialue. Inverdoorista löytyy Big 5 eli viisi Afrikan tunnetuinta eläintä: Afrikan norsu, Afrikan leijona, Buffalo, Afrikan leopardi sekä sarvikuono. Toki sitten löytyi myös seeproja, kirahveja, eri antilooppi lajeja, virtahepoja, lintuja ja muita pienempiä tyypillisiä Afrikan eläimiä. Paikalla on myös viiden tähden hotelli, jossa voi halutessaan yöpyä. Paikka oli karua savanni aluetta ja kesä, kuivuus, 40 asteen lämpö ja keskipäivä aiheuttivat sen, että eläimet lähinnä makasivat tai seisoivat paikallaan juomapaikkojen läheisyydessä. Mitään suurta toimintaa ei siis ollut tarjolla. Norsut olivat eläimistä varmasti aktiivisimpia.

Lue lisää

Kapkaupunki – Etelä-Afrikka

Pöytävuori

Vuoden 2015 (24.2–12.3.2015) kaukolomakohde suuntasi Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikan, jossa kävin moikkaamassa vanhaa ystävääni, joka nykyisin asuu sillä. Lento lähti tiistai aamuna 24.2.2014 Helsingistä Amsterdamin kautta kohti Kapkaupunkia. Lentomatka oli yhteensä noin 15 tuntia ja perillä olin jo saman päivän iltana. Kapkaupunki on siitä mukava, että aikavyöhyke on sama kuin Suomessa. Minkäänlaista aikaeroväsymystä ei siis päässyt syntymään.

Vaihto Amsterdamissa oli tiukka, sillä aikaa oli vain tunti. Tämäkin typistyi 30 minuuttiin, kun Helsingistä lähtevä lento oli myöhässä. Sainkin hyvän aamulenkin juostessani koko Amsterdamin lentokentän poikki. Matkalaukku sentään siirtyi automaattisesti, mutta vähän kyllä jännitti, että ehtiikö mukaan. Lopulta kaikki kuitenkin meni hyvin ja sekä minä että matkatavat päästiin perille. Tässä kohtaa täytynee todeta, että jos en olisi tällä hetkellä erittäin hyvässä kunnossa, niin en edes harkitsisi tuollaista aikataulua matkalle saati ylipäätään noin pitkää lentoa. Lennot olivat KLM:n ja maksoivat yhteensä 820 euroa. Päivälento ei ollut se mukavin vaihtoehto, mutta aikataulut ja hinnat sopivat näin parhaiten yhteen.

Lue lisää

Myasthenia gravis – Minun tarinani

Aurinkoista sunnuntaita! Kerroin aiemmin, että blogissa tullaan käsittelemään elämääni myös sairauteni, Myasthenia gravisen, kautta, joten päätin julkaista tähän väliin niin sanotun oman tarinani. Myasthenia gravis siis on harvinainen neurologinen autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa kaikkiin kehon tahdonalaisiin lihaksiin. Kyse on lihasheikkoudesta, joka pahenee rasituksessa. Tähän ei kuole, se ei ole etenevä eikä periytyvä. Vointi voi kuitenkin vaihdella paljon ja oireita hoidetaan lääkkeillä. Teen myöhemmin postauksen itse sairaudesta, mutta tässä on nyt minun tarinani oireiden alkamisesta, diagnoosin saamisesta ja elämästä sairauden kanssa.

Sain Myasthenia diagnoosin vuoden 2010 syksyllä. Oireeni tosin alkoivat jo ainakin vuosi ennen diagnoosin saamista. Tarinani on tuttu monelle myasteenikolle tai ainakin se kuulemani perusteella on edennyt hyvin samalla tavalla: epätietoisuudessa ja ihmetellessä.

Lue lisää

Moikka maailma!

Kirjoitan tätä blogia ennen kaikkea itselleni. Se on tapa, jolla voin käsitellä unelmiani ja tavoitteinani. Paikka, jonne voin paeta kun arki nakertaa liian kovaa. Lapsuudessani kuvat ja muistot kerättiin valokuva-albumeihin ja kirjoitettiin päiväkirjoihin. Tämä blogi olkoon modernimpi versio näistä. Lisäksi se on julkinen, sillä tahdon että muutkin voivat inspiroitua matkoistani. Blogi on myös oiva tapa säästää tarinoita jälkipolville, mutta samalla tietenkin myös itselleni. Palaan usein vanhoihin muistoihin katsomalla valokuvia ja jos niihin on vielä tekstikin, niin mikä sen parempaa.

Olen 28-vuotias naisen alku. Olen matkustanut enemmän ja vähemmän elämäni aikana, lähinnä perheen, ystävien sekä avomieheni kanssa. Olen tehnyt pakettimatkoja sekä omatoimimatkoja, autoreissuja ja reppureissannutkin. Eurooppaa on tullut koluttua melko paljon. Kaikille mantereille en vielä ole päässyt mutta tavoitteet ovat korkealla. Maailmanympärimatka on edelleen yksi suurimmista unelmistani. Haluan irtautua oravanpyörästä ja lähteä kokeilemaan omia sekä maailman rajoja. Matkoilta halua uusia kokemuksia ja elämyksiä, nähdä upeita maisemia sekä tutustua kohteen tapoihin, kulttuuriin ja historiaan. Matkani voivat sijoittua vuoristosta sademetsään tai miljoona metropolista pieneen maalaiskylään. Merenpinnan allakin on käyty, joten toistaiseksi vain taivas on rajana.

Suuri haluni toteuttaa unelmani ja nautti elämästä täysillä joka hetki, kumpuaa vuodesta 2010, jolloin elämäni mutkistui kertaheitolla. Pitkien ja omituisten oireiden jälkeen sain diagnoosin harvinaisesta neurologisesta sairaudesta Myasthenia graviksesta. Se oli silloin, 22-vuotiaalle, hetkeksi maailman loppu. Kyseessä on lihasheikkous sairaus, joka vaikuttaa minulla kaikkiin kehon tahdonalaisiin lihaksiin. Siihen ei kuole, mutta se ei parannukkaan. Tällä hetkellä sairaus on lääkkeillä melko hyvin hallinnassa, mutta edelleen väsymys oireita ilmenee. Myös kuumuus saattaa pahentaa oireitani. Vaikka olen oppinut elämään sairauden kanssa ja myös reissannut paljon diagnoosin jälkeen, on se silti asia, joka minun on aina otettava huomioon kaikkialla. Minun on aina mietittävä voinko tehdä jotain vai en. Rakasta extreme urheilua, jännitystä ja adrenaliinin virtausta suonissa. Myasthenian vuoksi minun on kuitenkin laitettava turvallisuus etusijalle ja mietittävä mihin todella fyysisesti pystyn. Vaikka en enää köysiradoilla roikukaan, niin laskuvarjohyppy, benjihyppy sekä vaeltaminen Machu Picchuun ovat edelleen top 10 -listallani. Blogissa tullaan siis jonkin verran myös sivuamaan matkustelua ja elämää tämän sairauden kanssa. Ja mikäli ihmettelette mitä tuo MG tuolla yläpalkissa meinaa, niin se on juurikin Myasthenia gravis = MG

Tällä hetkellä työskentelen itse kokopäiväisesti ja avomieheni toimii yrittäjänä. Ikävä tosiasia tietenkin on, että työnteko rajoittaa harrastuksia. Jostain se matkabudjetti on kuitenkin kerättävä kasaan. Reissata yritämme kuitenkin niin paljon kuin mahdollista, myös lähellä ja kotimaassa. Arjen keskellä vaihtelua tuovat myös teatterit, näyttelyt, konsertit sekä ruoka, joista tulen myös kirjoittamaan blogissa. Kirjoitan blogia pääasiassa itse, mutta voi olla, että välillä saadaan myös vierailevia kirjoittajia.
Tervetuloa jakamaan unelmani sekä unelmoimaan kanssani.

Good morning San Francisco
Good morning San Francisco

-Sari-

Lue lisää