Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikan reissulla sain toteuttaa yhden pitkäaikaisista haaveistani ja lähdin järjestetylle päiväretkellä Inverdoornin safarille. Paikka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista ja on lähin suurempi safarialue. Inverdoorista löytyy Big 5 eli viisi Afrikan tunnetuinta eläintä: Afrikan norsu, Afrikan leijona, Buffalo, Afrikan leopardi sekä sarvikuono. Toki sitten löytyi myös seeproja, kirahveja, eri antilooppi lajeja, virtahepoja, lintuja ja muita pienempiä tyypillisiä Afrikan eläimiä. Paikalla on myös viiden tähden hotelli, jossa voi halutessaan yöpyä. Paikka oli karua savanni aluetta ja kesä, kuivuus, 40 asteen lämpö ja keskipäivä aiheuttivat sen, että eläimet lähinnä makasivat tai seisoivat paikallaan juomapaikkojen läheisyydessä. Mitään suurta toimintaa ei siis ollut tarjolla. Norsut olivat eläimistä varmasti aktiivisimpia.

Paras aika safarille on kevät tai syksy ja sateisen päivän jälkeen, jolloin eläimet liikkuvat enemmän. Toisaalta nyt oli aika varmaa, että onnistumme näkemään kaikki eläimet. Etelä-Afrikassa luontoon tutustuminen ja matkustelu on kuitenkin siitä vaivatonta, että koko maa on malariasta vapaata aluetta eikä malaria lääkitystä tarvita. Tämä on ainakin näin myasteenikon kannalta hyvä juttu, sillä useimmalla noita lääkkeitä on jo ihan tarpeeksi muutenkin. Tosin omasta kokemuksesta voin sanoa, että aiemmin syömäni malaria lääkitys ei vaikuttanut myasthenia lääkitykseen tai oireisiini millään tavalla.

Safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikka

Inverdoorn safari

Vaikka Inverdoorn safari oli hieno kokemus, ei se kuitenkaan vastannut täysin odotuksiani ja käsitystäni safarista. Maasto oli todella kuivaa ja karua. Eläimet elivät periaatteessa vapaana, sillä puisto alue on monta kymmentä hehtaaria, mutta lopulta myös aidattu. Kissaeläimet oli eritelty muista kasvissyöjistä eli varsinaisesti luonnonlait eivät täällä pääse oikeuksiinsa. Vaikka kokemus oli hieno olin silti hieman pettynyt. Alue vaikutti liikaa eläintarhalta. Jos et ole koskaan kyseisiä eläimiä nähnyt, niin sitten kokemus olisi varmasti ollut ikimuistoinen mutta itselleni jäi hieman vaisuksi. Kokemus lievensi safari nälkääni hetkeksi, mutta edelleen on haaveena matka mm. Keniaan.

Lysti oli myös melko kallis: kuljetus kotiovelta puistoon, noin 4h safari ja kuljetus takaisin kustansi lähes 200€ yhdeltä henkilöltä. Mutta toisaalta kyseessä on elämys joka tulisi kerran elämässä kokea.

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *