Road Trip kohti Namibiaa

Etelä-Afrikka

Toinen Etelä-Afrikan viikko alkoi sitten auton vuokraamisella ja lähdimme suunnitellulle road tripille pohjoiseen päin. Viiden päivän aikana ajettiin yhteensä lähes 2000 km. Reittimme vei pohjoiseen lähelle Namibian rajaa ja takaisin. Uskaltauduin myös itse ajamaan vaikka maassa onkin vasemmanpuoleinen liikenne. Ensimmäisenä päivänä ajoimme lähemmäs yhdeksän tuntia pieneen Springbok nimiseen kaupunkiin, jossa yövyimme. Seuraavana aamuna matka jatkui vielä pari sataa kilometriä, että päästiin määränpäähän Augrabies falls luonnonpuistoon.

Kyseessä oli 57 000 hehtaarin puisto, jonka läpi virtaa Orange river. Augrabiesin vesiputoukset ovat maailman kuudenneksi suurimmat ja ne ovat 56 metriä korkeat. Maaliskuun piti olla parasta aikaa putouksilla, mutta jouduimme kuitenkin pettymään pahasti. Vettä virtasi juuri ja juuri ja alue kärsi suuresta kuivuudesta. Kuivuus oli kuulemma ollut ongelma jo pidemmän aikaan. Viimeksi vuonna 2006 alueella oli ollut suuret tulvat ja kuvista näki miten mahtavat putoukset voivatkaan olla. Maisemat olivat kaikesta huolimatta uskomattoman kauniit.

Lue lisää

Gansbaai ja haihäkkisukellus

gansbaai south africa

Etelä-Afrikan reissun viimeinen maanantaina alkoi kun kello soi jo klo 6.00 ja 6.45 istui sharkladyn minibussissa kohti Gansbaain rannikkokylää ja haihäkkisukellusta. Pakko myöntää, että vähän oli bussissa jännitystä ilmassa, mutta kyllä se sitten pian muuttui adrenaliiniksi ja innostukseksi.

Tämä oli yksi asioista, jonka halusin ehdottomasti reissulla tehdä, sillä Kapkaupunki on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa tämä on mahdollista. Ei siis muuta kuin paksu märkäpuku päälle, lasit naamalle ja hyppy isoon metallihäkkiin ja hyiseen, noin 13-asteiseen, veteen. Tällä kertaa toimintaa olikin sitten ihan muille jakaa ja parhaimmillaan häkkiä kierteli kolme valkohaita, joista suurin oli noin 7 metrinen. Ei sitä joka päivä pääse kasvokkain yhden merten suurimman pedon kanssa ja kunnioitus näitä upeita eläimiä kohtaan kasvoikin valtavasti. Kokemus oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista.

Lue lisää

Inverdoorn safari

Inverdoorn safari

Etelä-Afrikan reissulla sain toteuttaa yhden pitkäaikaisista haaveistani ja lähdin järjestetylle päiväretkellä Inverdoornin safarille. Paikka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista ja on lähin suurempi safarialue. Inverdoorista löytyy Big 5 eli viisi Afrikan tunnetuinta eläintä: Afrikan norsu, Afrikan leijona, Buffalo, Afrikan leopardi sekä sarvikuono. Toki sitten löytyi myös seeproja, kirahveja, eri antilooppi lajeja, virtahepoja, lintuja ja muita pienempiä tyypillisiä Afrikan eläimiä. Paikalla on myös viiden tähden hotelli, jossa voi halutessaan yöpyä. Paikka oli karua savanni aluetta ja kesä, kuivuus, 40 asteen lämpö ja keskipäivä aiheuttivat sen, että eläimet lähinnä makasivat tai seisoivat paikallaan juomapaikkojen läheisyydessä. Mitään suurta toimintaa ei siis ollut tarjolla. Norsut olivat eläimistä varmasti aktiivisimpia.

Lue lisää

Hout Bay, Boulders Beach, Cape Poin sekä Hyväntoivonniemi

Etelä-Afrikan reissulle sisältyi myös järjestettyjä retkiä ja yhtenä lauantaina suuntasinkin kohti Pöytävuoren luonnonsuojelualuetta ja Kapin niemimaan kärkeä. Aluen on vuodesta 1998 alkaen ollut omaleimaisen kasvillisuutensa ja eläimistönsä puolesta luonnonsuojelualuetta. Retken aikana käytiin Hout Bayssä, Bouldersissa, Cape Pointissa sekä Hyväntoivonniemellä. Bussiretki kesti koko päivän ja maksoin noin 50 euroa.

Vaikka Cape Point ja Hyväntoivonniemi olivat niitä kuuluisia paikkoja, niin kyllä retken kohokohta oli False Bayn rannikolla sijaitseva Boulders Beach. Ranta on suosittu turistikohde, sillä siellä asuu ja pesii satoja Afrikan pingviinejä. Ranta on kokonaan rauhoitettu ja pingviiniyhdyskuntaan pääsee tutustumaan erikseen rakennettuja kävelyreittejä pitkin. Aivan tavattoman ihana paikka ja täältä olisi todellakin voinut ottaa muutamankin matkamuiston mukaan.

Lue lisää