Pääsiäinen sateisessa Irlannissa

Kuten jo sanottua pääsi matkakuume ja vieroitusoireet lentokoneesta Australian reissun jälkeen jo niin koviksi, että oli otettava hoitokeinot käyttöön. Pikaisena parannuskeinona toimi pääsiäisloma ja 5pv Irlannissa. Lensimme Dubliniin, joka myös toimi tukikohtana parille retkelle. Tarkoitus oli alunperin vuokrata auto ja ajella itse muutama päivä saarta ympäri, mutta päädyttiin lopulta valmisretkiin. Eipähän tarvinnut stressata vasemmanpuoleisesta liikenteestä tai muutenkaan navigoinnista. Kevät on ollut nyt sen verran hetkistä, että ihan perinteinen loma tuli nyt tarpeeseen.

Lue lisää

Teneriffa 3.12-10.12.2017 – Pieni irtiotto arjesta.

Nyt se sitten tapahtui. Minä päädyin Kanarian saarille, vaikka olen vannonut, että tässä on matka kohde jonne en rahojani ja aikaani tuhlaa. Homma alkoi oikeastaan siitä, että haluttiin Laurin kanssa molemmat jonnekin aurinkoon talvella. Itsenäisyyspäivä osui näppärästi keskiviikkoon, joten tässä sai taas viikon loman säästäen yhden lomapäivän. Eli lähtökohta oli 1vk lomaa ja aurinkoa. Minä olisin halunnut Dubaihin tai olisin ollut valmis lähtemään suorilla lennoilla myös vaikka Thaikkuihin asti, mutta Lauria ei napannut. Kompromissi oli Kanaria ja taustatyön jälkeen Teneriffa vaikutti sellaiselta meille sopivimmalta saarelta 😀

Teneriffa

Lue lisää

Hossan kansallispuisto ja luontopolku

Kävimme tutustumassa myös Hossan kansallispuiston luontokeskukseen ja lähdettiin 3km pitkälle luontopolulle, joka kulki upeissa kansallispuiston maisemissa. Reitillä oli nousuja ja laskuja, mutta polku oli huomattavasti helpompikulkuisempaa kuin Julma-Ölkyllä. Pakkasimme aamulla mukaan myös eväät, jotka syötiin reitinvarrella. Reitin päässä meitä odotti myös suuri laavu, jossa paistettiin makkarat ja tikkupullat. Kyllä lounas luonnonhelmassa itse tehtynä maistuu aina mahtavalle. Sää oli koko viikon viileä ja kostea, mutta pahimmilta sateilta onneksi vältyttiin.

Hossan luontoplku

Lue lisää

Julma-Ölkyn kanjonijärvi

Vierailimme myös Hossan kansallispuistossa sijaitsevalla Julma-Ölkyn kanjonijärvellä. Mustanpuhuvaan kanjonijärveen pääsee tutustumaan myös venekyydillä. Kanjoni on noin 3km pitkä ja 50m syvä. Myös järvestä kohtisuoraan ylös nousevat kalliot kohoavat noin 50m korkeuteen. Kanjoni on myös mahdollista kiertää 10km pitkää Ölkyn ähkäisy kierrosta tai lyhyempää 5km Ölkyn ylitys reittiä pitkin. Me päädyimme tarpomaan Ölkyn ylitystä.

Julma-Ölkky

Lue lisää

Kuusamon Suurpetokeskus

Kuusamon reissulla vierailtiin Kuusamon Suurpetokeskuksessa, jossa pääsee tutustumaan Suomen luonnossa eläviin suurpetoihin. Tarhassa on mm. useita karhuja, ilveksiä, kettuja, poroja ja koirasusia. Täällä asustaa myös luultavasti Suomen tunnetuin karhu Juuso. Juuso on lähes 500 kiloinen uroskarhu ja tiettävästi myös suomen suurin karhu. Karhut kasvavat vankeudessa usein villejä sukulaisiaan suuremmiksi, sillä luonnossa ravinnon hankkiminen kuluttaa huomattavasti enemmän energiaa. Juuso on tullut kuuluisaksi taiteestaan.

Lue lisää

Kotimaan matkailua ja visiitti Kuusamoon

En ole juurikaan harrastanut kotimaan matkailua ellei lapsuudessa tehtyjä kyläily ja huvipuisto reissuja lasketa. Oikeastaan jopa hävettää myöntää, että en ole Lapissakaan koskaan käynyt. Tämä johtuu pitkälti siitä, että kotimaan matkailu vain on pirun kallista ja lisäksi en ole vain kokenut Suomea mielenkiintoisena matkailukohteena. Tässä olen tietysti väärässä ja juuri vietetyt 4 päivää Kuusamon metsissä antoivat kotimaan matkailulle ja retkeilylle aivan uudenlaisen kipinänän.

Julma-Ölkky

Kuusamon reissumme oli itseasiassa Suomen MG-yhdistyksen järjestämä ”kuntoutuskurssi”, jossa teemana oli voimaantuminen luonnosta nauttien, ja sitä se myös oli. Kurssi oli kestoltaan 5 päivää, joista varsinaisia kurssipäiviä oli kolme. Tänne sai myös puoliso lähteä mukaan, joten saatiin Laurin kanssa molemmat pieni irtiotto arkeen.

Lue lisää

Trogir ja pari yötä leirintäalueella

Trogirissa olen halunnut vierrailla jo pitkään. Se on pieni kaupunki noin 30min ajomatkan päässä Splitistä pohjoiseen. Kyseessä on oikeastaan pienois Split 🙂 Trogir on ollut vuodesta 1997 Unescon maailmanperintökohde. Varsinainen nähätvyys on vanhakaupunki, joka sijaitsee pienellä saarella. Vanhassakaupungissa on kapeita kujia joissa on hauska seikkailla. Eksymään kaupunkiin ei kuitenkaan pääse, on se senverran pieni. Historiallinen tunnelma on läsnä ja ranta  bulevardilla on ihanan rauhoittavaa nauttia kylmiä juomia ja seurailla kaupungin elämää.

Lue lisää

Zadar ja vihdoinkin Adrianmeren rannikko

Zadar sijaitsee Adrianmeren ranalla ja se on yksi Kroatian historian kannalta merkittävimmistä kaupungeista. Zadarin vanhakaupunki on hyvin säilynyt ja todella kaunis. Jäljellä on nähtävissä merkkejä aina Rooman valtakunnan ajoilta saakka. Suoraan rantalomalle ei Zaradin vanhastakaupunkingasta eikä oikeastaan uudestakaan kaupungin osasta pääsee, vaan rannat ovat sitten kauempana. Zadarissa kannattaa kuitenkin ehdottomasti vierailla ja kaupungista voi helposti lähteä tutustumaan myös saaristoon.

Lue lisää

Kroatian pääkaupunki Zagreb

Kroatian lomat suuntaavat yleensä rannikolle eikä maan sisäosa ole läheskään yhtä suosittua matkailualuetta, eikä ihme. Kyllähän tuo Kroatian meri, rannikko ja saaristo on aivan upea! Me päätimme nyt kuitenkin yöpyä yksi yön Zagrebissa Kroatian pääkaupungissa. En oikeastaan tiennyt etukäteen kaupungista mitään ja ennen vierailua googlasin kuvahaulla miltä kaupungissa edes näyttää 😀

Lue lisää