Split

Split

Vuoden 2014 kesäreissu suuntasi iki-ihanaan Kroatiaan (9.8-19.8). Ollaan Laurin kanssa ihan rakastuneita kyseiseen maahan. Jotenkin vain Kroatian tunnelma, ilmapiiri, ilmasto, kulttuuri ja tavat vetävät puoleensa. Jos rannikon palmuja ja pieniä punakattoisia kalastajakyliä ei lasketa on luonto hyvin samanlaista kuin meillä Suomessa. Ehkä Kroatiassa viehättääkin jotenkin sen tuttavallisuus ja kotoisuus. Tällä kertaa reissussa oltiin 10 päivää. Lennot olivat edestakaisin Splitiin, mutta välissä vietettiin kolme yötä Visin saarella. Kroatian saaristo onkin yksi kauneimmista Euroopassa ja tahdon ehdottomasti tutustua siihen vielä paremmin.

Lentomme lähti jo aamuvarhain ja perillä oltiin kympiltä paikallista aikaa. Siitä sitten soitto asunnolle, joka oltiin varattu booking.comin kautta ja taksilla kaupunkiin. Taksimatkaan meni jotain 30min ja maksoin noin 300kunaa (40€). Huoneistoa ei ihan heti saatu, mutta saatiin jättää matkalaukut kuitenkin ja suunnattiin parille huurteiselle rantabulevardille eli Rivalle.

Lue lisää

Egypti – Hurghada 21.1.-28.1.2011

Egypti

Egyptin Hurghadassa olimme perheen kanssa tammikuussa 2011. Juuri ennen levottomuuksien alkamista. Kyseessä oli Tjäreborgin äkkilähtö pakettimatka. Reissussa oltiin viikko ja kävimme myös pyramideilla ja Kairossa. Suurena historia intoilijana pyramideille pääsy oli jälleen yksi unelmien täyttymys. Ja täytyy tässä kohtaa todeta, että olen onnellinen että sinne olen päässyt kun ottaa huomioon maailman tämän hetkisen tilanteen ja suunnan jonne se on vääjäämättä menossa. Vain muutama päivä meidän paluulentomme jälkeen kohde evakuoitiin ja esimerkiksi Kairon suuri historiallinen museo osin tuhottiin. Tästä alkoi ns. Arabikevät 2011, joka oli myös iso kolaus Egyptin matkailulle. Varsinkin toinen, myös Suomalaisten suosima, kohde Sharm el Sheik on kärsinyt tästä kovasti eivätkä turisti virrat ole tähän mennessäkään palanneet.

Monet matkanjärjestäjät ovat poistaneet Egyptin kohteidensa joukosta kokonaan. Jonkin verran matkoja tehdään Hurghadaan, jossa turvallisuustaso on pysynyt vakaampana. Ulkoministeriö neuvoo matkustustiedotteessaan matkailijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta Egyptissä. Matkustamista Etelä-Siinaille muualle kuin turistikohteisiin, Sharm El Sheikhin alueelle, Dahabiin ja Pyhän Katariinan luostariin, tulee välttää. Matkustettaessa on tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta. Myös Kairoon ja Alexandriaan matkustettaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Lue lisää