Andrea Bocelli Helsinki 2017

Andrea Bocelli

Vaikka pidän teattereista, taiteesta ja museoista, niin jotenkin klassinen musiikki ei ole kuitenkaan koskaan uponnut. Olen silti pitkään halunnut päästä oopperaan, joka on kuitenkin hieman eri asia. Ooppera on teatterin ja mahtipontisen musiikin yhdistelmä. Ei perinteikäs konsertto. Tunnustan tähän väliin, että viimeksi kun olen ollut konserttisalissa nukahdin! Laurihan ei juuri kanssani kulttuuritapahtumissa kulje, mutta Bocellista myös hän on ihan innoissaan. Andrea Bocellia on usein kuunneltu meillä kotonakin. 

Olen lippuja Bocellin konserttiin katsonut jo jonkin aikaa ja ensin oli tarkoitus lähteä Riikaan konserttiin syntymäpäiväni kunniaksi myöhemmin tänä vuonna. Kun kuitenkin näin Bocellin konsertti mainoksen telkkarista leuka tipahti ja suuntasin samantien katsomaan lipputarjontaa. Odoteltiin aika pitkään ennen kuin liput varattiin ja pähkäiltiin myös jos oltaisiin törsätty VIP-pakettiin 😀 Päädyttiin lopulta tavallisiin lippuihin, mutta niistäkin saatiin maksaa ihan mukavasti kun muita ei ollut enää tarjolla.

Konsertti on Helsingin Hartwall Arenalla, joten ihan täydelliseksi ooppera esitykseksi tätä en laske. Ja puuttuuhan tästä se usein oopperaan yhdistetty tarina ja teatteri. Bocelli on italialainen oopperatenori ja mielestäni hyvinkin kansanläheinen oopperalaulaja, jos näin nyt voidaan sanoa. Hänen ohjelmistossaan on paljon myös ”kevyempää” musiikkia ja mm, hänen tulkintansa kuuluisista elokuvamusiikeista on huikea. Yksi tunnetuimmista kappaleista on varmasti ”Con te partirò” (”Time to say goodbye”), jonka kuulemista livenä todella odotan.

Tähän voi siis mielestäni suhtautua vähän rennommin ottein. Haluan silti pukeutua ja nyt onkin etsinnässä tilaisuuteen sopiva mekko. Koska konsertti on perjantai iltana jäämme yöksi Helsinkiin. Tätä varten pitää vielä varata hotelli ja haluan myös kruunata illan upealla ruualla konsertin jälkeen. Ennen ei varmaan ehditä syömään kun joudun muutenkin lähtemään jo töistä suoraan Helsinkiin päin. 

 

Lue lisää