Pääsiäinen sateisessa Irlannissa

Kuten jo sanottua pääsi matkakuume ja vieroitusoireet lentokoneesta Australian reissun jälkeen jo niin koviksi, että oli otettava hoitokeinot käyttöön. Pikaisena parannuskeinona toimi pääsiäisloma ja 5pv Irlannissa. Lensimme Dubliniin, joka myös toimi tukikohtana parille retkelle. Tarkoitus oli alunperin vuokrata auto ja ajella itse muutama päivä saarta ympäri, mutta päädyttiin lopulta valmisretkiin. Eipähän tarvinnut stressata vasemmanpuoleisesta liikenteestä tai muutenkaan navigoinnista. Kevät on ollut nyt sen verran hetkistä, että ihan perinteinen loma tuli nyt tarpeeseen.

Lue lisää

Teneriffa 3.12-10.12.2017 – Pieni irtiotto arjesta.

Nyt se sitten tapahtui. Minä päädyin Kanarian saarille, vaikka olen vannonut, että tässä on matka kohde jonne en rahojani ja aikaani tuhlaa. Homma alkoi oikeastaan siitä, että haluttiin Laurin kanssa molemmat jonnekin aurinkoon talvella. Itsenäisyyspäivä osui näppärästi keskiviikkoon, joten tässä sai taas viikon loman säästäen yhden lomapäivän. Eli lähtökohta oli 1vk lomaa ja aurinkoa. Minä olisin halunnut Dubaihin tai olisin ollut valmis lähtemään suorilla lennoilla myös vaikka Thaikkuihin asti, mutta Lauria ei napannut. Kompromissi oli Kanaria ja taustatyön jälkeen Teneriffa vaikutti sellaiselta meille sopivimmalta saarelta 😀

Teneriffa

Lue lisää

Trogir ja pari yötä leirintäalueella

Trogirissa olen halunnut vierrailla jo pitkään. Se on pieni kaupunki noin 30min ajomatkan päässä Splitistä pohjoiseen. Kyseessä on oikeastaan pienois Split 🙂 Trogir on ollut vuodesta 1997 Unescon maailmanperintökohde. Varsinainen nähätvyys on vanhakaupunki, joka sijaitsee pienellä saarella. Vanhassakaupungissa on kapeita kujia joissa on hauska seikkailla. Eksymään kaupunkiin ei kuitenkaan pääse, on se senverran pieni. Historiallinen tunnelma on läsnä ja ranta  bulevardilla on ihanan rauhoittavaa nauttia kylmiä juomia ja seurailla kaupungin elämää.

Lue lisää

Zadar ja vihdoinkin Adrianmeren rannikko

Zadar sijaitsee Adrianmeren ranalla ja se on yksi Kroatian historian kannalta merkittävimmistä kaupungeista. Zadarin vanhakaupunki on hyvin säilynyt ja todella kaunis. Jäljellä on nähtävissä merkkejä aina Rooman valtakunnan ajoilta saakka. Suoraan rantalomalle ei Zaradin vanhastakaupunkingasta eikä oikeastaan uudestakaan kaupungin osasta pääsee, vaan rannat ovat sitten kauempana. Zadarissa kannattaa kuitenkin ehdottomasti vierailla ja kaupungista voi helposti lähteä tutustumaan myös saaristoon.

Lue lisää

Kroatian pääkaupunki Zagreb

Kroatian lomat suuntaavat yleensä rannikolle eikä maan sisäosa ole läheskään yhtä suosittua matkailualuetta, eikä ihme. Kyllähän tuo Kroatian meri, rannikko ja saaristo on aivan upea! Me päätimme nyt kuitenkin yöpyä yksi yön Zagrebissa Kroatian pääkaupungissa. En oikeastaan tiennyt etukäteen kaupungista mitään ja ennen vierailua googlasin kuvahaulla miltä kaupungissa edes näyttää 😀

Lue lisää

Balaton, Euroopan suurin järvi, sekä Hevizin terveyskylpylä

Pari päivää Balaton järven rannalla ei mennyt ihan niin kuin alunperin suunniteltiin. Tarkoitus oli olla kaksi yötä leirintäaluella ja tutustua sieltä jalkaisin tai vuorkapyörällä alueeseen. Sunnuntaina alkoi kuitenkin sataa kaatamalla ja vettä tuli kuin esterin perseestä! (anteeksi) Ja samoin meni meidän suunnitelmat perseelleen.

Lue lisää

Juhannus Budapestissa

Nyt on kolme yötä ja 2,5 päivää Budapestissa takana. Kaupunki oli juurikin niin ihana kuin olin ajatellut ja mitä siitä olin kuullut. Tänne pitää ehdottomasti tulla uudelleen, sillä viikonloppumatkat Suomesta ovat jopa melko edullisia. Aloimmekin miettiä F1 matkaa Hungaroringin radalle ensi vuoden heinäkuussa!

Lue lisää

Slovakia 24 tunnissa

Tänään edessä on Slovakian valloitus! Lähdettiin aamiaisen jälkeen ajamaan kohti ensimmäistä kohdetta, Spisin Linnaa, joka sijaitsee Spisin kaupunpungin yllä. Kohde on myös Unescon maailmanperintökohde. Spisin Linna on yksi keskieuroopan suurimmista ja siellä on kuvattu muun muassa elokuvat Dragonheart ja The Last Legion. Linnan juurille pääsi autolla, mutta loppun noin 100 metriä piti tarpoa kävellen ylämäkeen. Ihan vaikuttava näky ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Sisäänpääsy aikuiselta oli 6 euroa.

Lue lisää

The adventure begins! Kesän 2017 automatka Eurooppaan

Tänä kesänä suunnataan autolla taas kohti Etelä-Eurooppaa. Lomaa mulla olis käytössä 5 viikkoa, joten tässähän ehtii vaikka mihin. Tarkoitus on ajaa baltian kautta Slovakiaan, Unkariin, Kroatiaan ja sieltä Montenegroon. Takaisin mahdollisesti Italian kauttaa. Itse haluaisin kovasti käymään myös Bosnia-Herzegovinan puolella, mutta Lauri on vähän eri mieltä koska pitää paikkaa vaarallisena ja no.. ei niin kehittyneenä maana 😀 Itse taas haluan nähdä kaiken mahdollisen ja Mostar vaikuttaa kiinnostavalta vanhaltakaupungilta. No on tässä pari viikkoa aikaa suostutella.. Yritän myös kirjoitella näitä päivityksiä aina välillä, jotta matkaamme on helpompi seurata. Tervetuloa mukaan.

Lue lisää