Trogir ja pari yötä leirintäalueella

Trogirissa olen halunnut vierrailla jo pitkään. Se on pieni kaupunki noin 30min ajomatkan päässä Splitistä pohjoiseen. Kyseessä on oikeastaan pienois Split 🙂 Trogir on ollut vuodesta 1997 Unescon maailmanperintökohde. Varsinainen nähätvyys on vanhakaupunki, joka sijaitsee pienellä saarella. Vanhassakaupungissa on kapeita kujia joissa on hauska seikkailla. Eksymään kaupunkiin ei kuitenkaan pääse, on se senverran pieni. Historiallinen tunnelma on läsnä ja ranta  bulevardilla on ihanan rauhoittavaa nauttia kylmiä juomia ja seurailla kaupungin elämää.

Ensimmäisenä yönä syötiin rantakadulla ihan perus hyvää safkaa. Perjai ilalla herkuteltiin sitten Konoba Trs ravintolassa kunnon merenantimilla. Kahdenhengen kalalautanen oli erinomainen ja palvelu toimi. Alkuillasta rvintoloissa oli hyvin tilaa, mutta kun siinä klo 21 oltiin itse menossa syömään olikin pöydät jo vähissä.

Täällä päätettiin majoittua leirintäalueelle, sillä Rozacin leiintäalue sijaitsi vain noin 1km päässä vanhastakaupungista. Vanhaakaupunkiin oli helppo kävellä, tosin reitti toisin kulkee ylös ja alas jyrkkää mäkeä. Leirintäalue oli viihtyisä ja sijaitsi upesti rannalla. Me emme ihan saaneet rantatonttia, mutta merinäköalan kuitenkin. Olikin rentouttavaa maata yksipäivä vain rannalla tekemättä oikeastaan mitään järkevää. Ilmakin oli sopivasti puolipilvinen, niin ranalla jaksoi hyvin loikoilla. Muutenhan lämpötilat ovat pysytelleet siinä 30 asteessa Unkarista saakka.

2yötä, 2 henkilöä, auto ja teltta maksoivat yhteensä 64€. Palvelut toimivat ihan hyvin ja pesutilat olivat siistit. Minkäänlaista keittiötä ei kuitenkaan paikalta löydetty, joten teltan kanssa ruuan tekiminen voi olla vähän haasteellista. Meillä on mukana kuitenkin retkikeitin, jonka kanssa ollaan hyvin saatu aamiaiset tehtyä ja teet keitettyä. Ruuat ollaan aina syöty muualla.

Leirintäalueelta pois ajaminen oli sitten yhtä helvettiä. Tai siis kyllä leirintäalueelta pääsi pois, mutta sen jälkeen alkoi aivan järjetön liikenneruuhka ja rumba. Tie leirintäalueelta Trogirin kautta pois on noin 2km, jonka ajamiseen meni 1,5h. Tie on mutkikasta ja paikoin todella kapeaa. Molempiin suuntiin kulkevat asuntovaunut tukkivat tien täysin, sillä mutkissa ei mahtunut kääntymään kuin yksi asuntoauto kerrallaan. Lisäksi vastaan tuli iso vene kuljetus, huhu. Kyllä siinä pakiteltiin ja säädettiin. Lisäksi minulla oli niin hirveä vessahätä koko matkan, että en tiennyt miten päin olisi pitänyt olla!

Trogirin kauheiden liikenne järjestelyjen jälkeen ajeliin ensin Punta Ratan rannalle lähelle Makarskan rivieraa ja sielät lopulta Makarskan rivieralle. Makarskaan päästiin melko myöhään vaikka matkaa Trogirista sinne on vain 112km.

Punta Ratan rantaa puolestaan oli hehkutettu minulle aiemmin, joten haluttiin käydä tsekkaamassa myös se. Punta Rata oli hieno, mutta ei mitenkään erityisen ihmeellinen. Päivän parkkimaksu rannalle on 100kn mutta kävelten pääsee ymmärtääkseni ilmaiseksi. Rannalla on ravintoloita ja turistikojuja. Sinne on Makarskasta matkaa 15km, joten jos siellä päin lomailee voi hyvin käydä rannan katsastamassa.

Lopulta tosiaan päädyttiin Makarskan rivierraalle, jossa yövyttiin 2 yötä.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *