Takaisin kotona

Lunta! Nyt ei siis todellakaan mun lomalta paluu sujunut niin kuin aurinkoisissa päiväunissa. Katseltiin jo eilen ennen lähtöä, että sää Suomessa on sää ollut aika kamala. Rupesi jopa jännittämään, että päästäänkö aamulla kesärenkailla edes ajamaan Helsingistä Turkuun. No, onneksi ilma ei nyt ollut ihan niin kamala, mutta tarpeeksi kuitenkin siihen, että ruvettiin miettimään heti seuraavaa lomakohdetta 😀 Ehkä tässä pitää kuitenkin jaksaa odottaa pari kuukautta kesäloman alkua. #miksiolensyntynytsuomeen #takatalvi #vappunakinoonlunta

Lue lisää

Lagos, Portugali

Hyvää pääsiäistä ja terveisiä Portugalin aurinkorannalta Lagosista (14.4-17.4). Ollaan saatu nyt kaksi päivää nauttia 25 asteen lämmöstä ja kirkkaalta taivaalta paistavasta auringosta. Ihanaa akkujen laataamista Suomen vielä hyiseen kevääseen verrattuna. Eilen oli ainakin Turussa vielä satanut lunta! Ja minä kun elättelin toiveita, että viikon päästä kun tullaan takaisin niin kevät olisi jo suomessakin pitkällä.

Lue lisää

Pääsiäinen Portugalissa

Pääsiäinen on ajankohta, jolloin ollaan perinteisesti aina lähdetty reissuun. Pidennyt vapaa viikonloppu on hyvä ajankohta esimerkiksi kaupunkilomalle. Tänä vuonna otin toisen pääsiäisviikon vapaaksi ja reissu Portugaliin tuli varattua 14.-21.4. Tarkoitus on lentää ensin etelä Portugaliin Faroon, josta siirrytään Lagosin rannikko kaupunkiin. Takaisin puolestaan lennetään Lissabonista, joten myös maan pääkaupunkiin päästään tutustumaan.

Vähän on vielä epävarmaa, että millainen sää ja lämpötila mahtaa näin huhtikuussa olla, mutta keskiarvojen mukaan siinä 17-20 asteessa oltaisiin. Kunhan aurinko paistaisi, niin kaikki olisi hyvin. Toki rannalle olisi mukava päästä, mutta otettiin sen verran varmanpäälle, että myös hotelleissa on uima-altaat.

Matkasuunnitelma näyttää nyt kutakuinkin tältä:

Pe 14.4 Helsinki – Faro
Lennon pituus on 6h 15min 1 välilaskulla. Perillä ollaan iltapäivällä.
Yhteensä: 540,06 €

Pe 21.4 Lissabon – Helsinki
Paluulento puolestaan on suora yölento ja perillä ollaan lauantai aamulla. Suoralento on 4h 35min
Yhteensä: 595,02 €

Hotelli Lagossa 14.-17.4
Aqualuz Suite Hotel Apartamentos Lagos*** 243€/3yötä.

Faron lentokentältä yksityinen autokuljetus hotellille Lagosiin n. 70€ (70min)

Hotelli Lissabonissa 17.-21.4 (uima-allas, aamiainen, pysäköinti mahdollisuus maksusta)
HF Fenix Music*** € 460€

Auton vuokraus 1-2pv
eism. Ford Focus EUR 112,18 (17-18.4) http://www.economycarrentals.com/
Auto vuokrataan Lagosista ja palautetaan Lissaboniin

Tässä vielä kartta suunnitellusta ajoreitistä. Eli etelässä käytäisiin Manner-Euroopan läntisimmässä kohdassa Cabo da Rocassa, jossa sijaistee, totta kai, majakka. Siitä matka jatkuisi rannikkoa pitkin kohti maan keskivaihetta ja Lissabonia. Mikäli aika riittää, niin voitaisiin samalla ajalle myös Sintran kaupunkiin, joka on yksi Portugalin UNESCOn maailmanperintökohteista.

Ajoreitti Lagosista Lissaboniin/Sintraan näyttäisi suurin piirtein tältä

Lisäksi mietittiin viiniretkeä ja viininmaisteluita. Näihin varmaan sovelletaan jotakin valmista retkeä (https://www.viator.com) tai ajallaan itse autolla. Meinattiin tuo auton vuokraus jättää kuitenkin myöhemmäksi ja katellaan vähän tilanteen mukaan mitä tehdään. Nyt siiten vaan vielä 3 viikon odotus ja vihdoin lomalle!

Lue lisää