Takaisin kotona

Lunta! Nyt ei siis todellakaan mun lomalta paluu sujunut niin kuin aurinkoisissa päiväunissa. Katseltiin jo eilen ennen lähtöä, että sää Suomessa on sää ollut aika kamala. Rupesi jopa jännittämään, että päästäänkö aamulla kesärenkailla edes ajamaan Helsingistä Turkuun. No, onneksi ilma ei nyt ollut ihan niin kamala, mutta tarpeeksi kuitenkin siihen, että ruvettiin miettimään heti seuraavaa lomakohdetta 😀 Ehkä tässä pitää kuitenkin jaksaa odottaa pari kuukautta kesäloman alkua. #miksiolensyntynytsuomeen #takatalvi #vappunakinoonlunta

Meno lennot sujuivat SAS:illa hyvin, mutta samaa ei voi sanoa paluusta TAP Portugalin lennolla. Kone oli vanha, rähjäinen ja todella ahdas. Jopa minulla oli vaikeuksia mahtua penkkiin.. Ei kyllä tarvitse tätä yhtiötä käyttää vapaaehtoisesti toista kertaa. Ainoa hyvä puoli oli suora lento, mutta eipä viime yönä kyllä paljoakaan tullut nukuttua.

Kokonaisuudessaan Portugalin loma meni siis hyvin ja aurinkoa riitti koko viikoksi. Lämpötila pyöri siinä 25 asteen ylä ja alapuolella. Kova tuuli välillä vilvoitti turhankin mukavasti. Lagosista ehdinkin tehdä postauksen loman aikana, mutta muuten ei sitten oikein jaksanut perehtyä kirjoittamiseen. Tai oikeastaan kuvien lisääminen tabletilla osoittautui niin hankalaksi, että mielenkiinto lopahti siihen. Jutut autonvuokrauksesta, Sintrasta ja Lissabonista ovat kuitenkin tulossa!

Portugali yllätti kaikin puolin positiivisesti. Tunnelma oli rento, ihmiset ystävällisiä ja ruoka sekä juoma oli halpaa. Myös tuo autolla ajaminen ja sen vuokraaminen oli melko mutkatonta, jos Lissabonin keskustassa ajamista ei oteta huomioon. Lagosin rantoihin ihastuin täysin ja tuonne Etelä-Portugaliin voisi hyvin palata uudelleen. Viikonloppu oli Lagosin kokoisen paikan tutkailuun oikein sopiva aika.

Lissabon oli myös mielenkiintoinen kohde. Neljä päivää kaupungissa oli kuitenkin aivan riittävästi ja neljäntenäkin meinasi jo tulla tylsää. Lissabonin lomaan kannattaakin ehdottomasti yhdistää päiväretki Sintraan tai muuhun lähiseudun kohteeseen. Portugaliin voisin kuitenkin ehdottomasti palata uudelleen, vaikka en ehkä Lissaboniin. Pohjoisen Porto sekä tutustuminen viinialuille kiinnostaa.

+ edullinen hintataso
+ ilmasto
+ tekemistä ja näkemistä
+ ranta- ja kaupunkiloman yhdistäminen

– lennot suomesta kalliita
– paljon rakennus ja kunnostus projekteja kaupungeissa kesken
– ajoittain häiritsevän kova tuuli

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *