Matkasuunnitelmia 2017

Blogia päivittäessä ja vanhoja juttuja julkaistessa iskee väkisinkin ihan hillitön matkakuume. Mieli vaeltaa mitä eksoottisempiin ja kiinnostavimpiin kohteisiin. ”Islanti, Portugali, Kiina, Japani, Filippiinit, Barcelona, Montenegro, Peru, Etelä-Amerikka ylipäätään, Meksiko…” Listasta tulisi loputon jos jatkaisin. Nuo kohteet ovat kuitenkin tällä hetkellä juuri sellaisia, joihin haluaisin päästä. On itsestään selvää, että kaikkea ei tänä vuonna saavuteta mutta valinta siitä, mihin mennä tulee olemaan vaikea.

Olen jo pitkään ajatellut niin, että matkailu on parasta mihin ihminen voi rahallisesti investoida (asunnon jälkeen tietysti mutta siis..). ”Matkailu avartaa” ei mielestäni ole mitenkään tyhmä slogan, vaikka ehkä vähän kulunut. Ennen arvostin maallista mammonaa ja keräsin nurkat täyteen tavaraa (lue vaatteita). Nykyisin arvostan enemmän kokemuksia ja ”once in a lifetime” tyyppisiä elämyksiä, joista olen myös valmis maksamaan.

Tällä hetkellä maailman valloitusta rajoittaa työ ja lakisääteiset lomat. Näiden mukaan on siis mentävä. Totuushan on, että ilman työntekoa ei ole rahaa ja ilman rahaa ei ole matkailua. Yksinkertaista. Unelmani on kuitenkin vielä jonain päivänä työskennellä niin, että en olisi paikasta tai ajasta riippuvainen, vaan voisin elättää itseni sillä miltä todella rakasta ja mistä unelmoin. Pidän nykyisestä työstäni, mutta se ei täysin täytä intohimojani.

Olen myös oppinut, että jos jotain haluaa saada ja jonnekin päästä, on sille asialle vain raivattava tilaa. Mitään ei tapahdu itsestään ja aina eteen tulee jotain ”tärkeämpää”. Vuosi 2017 olkoon muutenkin vuosi, jonka elän itselleni. Teen mitä haluan ja kurkotan kohti unelmiani.

Tänä vuonna tulevat toteutumaan ainakin Portugali (liput Lissaboniin ja Lagosiin takataskussa ;)), Islanti sekä kesällä toivon mukaan Montenegro. Kesällä tullaan käymään myös uusissa Kroatian kohteissa, Unkarissa sekä varmaan Italiassa. Lisäksi marras- tai joulukuuksi olisi varattu 1-2 viikkoa lomaa ja vuoden vaihteeseen myös toiset 2-3 viikkoa. Näihin pitäisi kehittää vielä jotain budjettiin ja vuodenaikaan sopivaa.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *