Kevätjuttuja

Olin taanoin Plantagen kanta-asiakas iltamissa, missä aiheena oli hyötypuutarha ja sen kasvatus. Itsehän olen jo useamman vuoden viljellyt yrttejä kotona ja aikoinaan myös parvekkeella. Nyt kun meillä on oma piha, niin viime kesänä sain ensimmäistä kertaa sotkea kädet multaan ihan kunnolla. Rakensin pihalle istutuslaatikoita, joissa on mm. yrttejä, vadelmia ja mansikoita. Täksi vuodeksi pitää taas kehittää jotain uutta.

Mutta siis tuolta Plantagen iltamista sain asiakaslahjaksi Kitchen herbs pakkauksen, jossa oli kolme eri yrttiä, valmiit ruukut, mullat ja siemenet mukana. Äitini oli myös mukana ja sain hänenkin pakkauksen kasvatettavakseni eli nyt on kuusi erilaista yrttiä kasvamassa. Pakkaukset osoittautuivat kyllä tosi käteviksi, sillä tosiaan se multakin oli sinne pakattu mukaan. Istuttaminen onnistuu vaikka keittiössä kuten itse tein, vaikka tuo piha olisi tuossa oven takana 😀

Yrttien kasvattaminen on helppoa, edullista ja mukavaa. On kiva katsella omien tuotosten kasvua ja nauttia herkullisesta lopputuloksesta. Yrttejä voi myös esikasvattaa ennen ulos istuttamista, mutta itse olen heitellyt siemenet suoraan ulkolaatikoihin kun vaaraa yöpakkasista ei enää ole.

Innostuin myös kokeilemaan istutusta lasipurkkiin, johon kylvin korianterin siemeniä. Lasipurkki näyttää kivalta ja sopii sisustukseen. Noissa Kitchen herb -ruukuissa kieltämättä vähän tuo saviruukun väri häiritsee.. Valkoiset olisivat enemmän omaan makuun, mutta mennään nyt näillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *