The adventure begins! Kesän 2017 automatka Eurooppaan

Tänä kesänä suunnataan autolla taas kohti Etelä-Eurooppaa. Lomaa mulla olis käytössä 5 viikkoa, joten tässähän ehtii vaikka mihin. Tarkoitus on ajaa baltian kautta Slovakiaan, Unkariin, Kroatiaan ja sieltä Montenegroon. Takaisin mahdollisesti Italian kauttaa. Itse haluaisin kovasti käymään myös Bosnia-Herzegovinan puolella, mutta Lauri on vähän eri mieltä koska pitää paikkaa vaarallisena ja no.. ei niin kehittyneenä maana 😀 Itse taas haluan nähdä kaiken mahdollisen ja Mostar vaikuttaa kiinnostavalta vanhaltakaupungilta. No on tässä pari viikkoa aikaa suostutella.. Yritän myös kirjoitella näitä päivityksiä aina välillä, jotta matkaamme on helpompi seurata. Tervetuloa mukaan.

Nyt päästiinkin vihdoin etelä puolaan Piwniczna- Zdrópj nimiseen pieneen vuoristokylään lähelle Slovakian rajaa. Tähän saakka matka on ollu lähinnä vain ajoa mahdollisimman nopeasti määränpäähän.

Viime yö tosin oltiin Kaunaksessa Liettuassa ja siellä ehdittiin illalla käväistä myös kaupungilla. Vanha kaupunki vaikutti viihtyisältä, mutta mikään kovin suuri paikka ei kyseessä ollut.

Yövyimme Babilonas nimisessä hotellissa, joka oli ihan viihtyisä. Hotelli sijaitsi jännästi keskellä asuialuetta, mutta matkaa vanhaankaupunkii oli vain noin 1km ja auton sai yksityiseen pysököintiin. Yö oli 39e/huone, kallista ei ollut. Hintaan sisältyi myös hyvä aamiainen. Kaupungilla syömämme lllallinen maksoi pyöreästi 30e. Tavoiteena meillä onkin pitää yöpymisien keskihinta noin 50 eurossa.

Ensimmäisen ajopäivän kilometrit olivat noin 600km (7h) plus sitten vielä Tutusta Helsinkiin aamulla ja Ecerölinellä 2,5h laivamatka Helsinki Tallinna. Laiva maksoi 105 euroa 2 henkilöä, auto ja aamiaiset.

Tänään tuli ajettua sitten reilusti enemmän, noin 900km (11h) Kaunaksesta tänne Puolaan. Tämä paikka valikoitui aika randomilla booking.comin kartan avulla. Aluksi suunnitelmissa oli jäädä läheiseen kylpylähotelliin, mutta koska saavuttiin niin myöhään pereille että ei oltaisi kylpylään enää päästy, niin eipä viitsitty siitä maksaa. Puolan läpiajo oli yhtä tuskaista kuin viimekin vuonna. Suuria tietöitä ja hidasta liikennettä. Tallinnasta lähtien ajetiin pääosin E67 tietä eli ns. via baltikaa.

Tämän yön majoitus paikka on Willa nad Popraden 52e/yö. Mukava vuoristomökki joenrannalla. Taidettiin olla paikan ainoat asukit ainakin tänä yönä. Omistaja puhui saksaa ja pärjättiin ihan hyvin Laurin auttavalla saksantaidolla. Omistaja oli oiken mukava ja heitti meidät ilalla vielä läheiseen ravintolaan, sillä ei oltu syöty kunnolla koko päivänä. Kauhea nälkä! Ravintola oli ihan ok. Se sijaitsi toisen isomman hotellin yhteydessä. Illallinen juomineen maksoi kokonaiset 13e. Eli sapuskasta ei olla tällä matkalla vielä ihan hirveasti päästy maksamaan. Majoitukseen sisältyy myös aamiainen ja yksityinen pysäköinti.

Huomenna matka jatkuu Slovakian puolelle, joka on tämän reissun ensimmäinen varsinainen kohde. Tosin ollaan maassa vain vuorokauden verran, mutta ehditään siinäkin ajassa toivottavasti tutustumaan muutamaan kiinnostavaan kohteeseen.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *