Kroatian pääkaupunki Zagreb

Kroatian lomat suuntaavat yleensä rannikolle eikä maan sisäosa ole läheskään yhtä suosittua matkailualuetta, eikä ihme. Kyllähän tuo Kroatian meri, rannikko ja saaristo on aivan upea! Me päätimme nyt kuitenkin yöpyä yksi yön Zagrebissa Kroatian pääkaupungissa. En oikeastaan tiennyt etukäteen kaupungista mitään ja ennen vierailua googlasin kuvahaulla miltä kaupungissa edes näyttää 😀

Vaikka olimme Zagrebissa oikeastaan vain yhden illan, niin osoittautui se pintapuolisesti ihan kivanoloiseksi kaupungiksi. Paljon historiallisia rakennuksia, aukioita ja puistoja. Sen kuitenkin huomasimme, että muutamassakin eri ravintolassa/kuppilassa palvelu oli suorastaan surkeaa varsinkin sushi ravintola Timessa, jossa olimme illallisella. En ihan rehellisesti muista olenko niin huonoa palvelua saanut aiemmin ravintolassa. Huippua tässä oli se, että turisteja kohdeltiin selvästi huonommin kuin paikallisia ”kanta-asiakkaita”. Ruokien saaminen keski päälle tunnin, tarjoilija oli töykeä, nauroi tilauksella, ei kuunnellut, eikä edes katsonut minuun päin kertaakaan vain puhui ainoastaan Laurille. Jestas, että suututtaa kuin edes mietinkin asiaa! Kun jälkikäteen tutkimme arvosteluja, emme tosiaan olleet ainoita, jotka olivat kokeneet saman kohtalon.

Majapaikkamme Zagrebissa oli Stay@10 Rooms, joka sijaitsi noin 1,5km päässä keskustasta, mutta matka oli helppo kävellä. Huone oli siisti ja mukava, samoin talon omistaja. Yö maksoi 49€. Hintaan kuului yksityinen pysäköinti portin takana ja huoneessa oli myös pieni jääkaappi, mihin saatiin haettua aamupalatarvikkeet. Aamiaista ei ollut saatavilla.

Ihan hauska Zagreb oli nähdä, mutta tuskin tulen sinne uudelleen matkustamaan ainakaan lomalle. Ohikulkumatkalla kannattaa kaupungissa kuitenkin pistäytyä.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *