Kuusamon Suurpetokeskus

Kuusamon reissulla vierailtiin Kuusamon Suurpetokeskuksessa, jossa pääsee tutustumaan Suomen luonnossa eläviin suurpetoihin. Tarhassa on mm. useita karhuja, ilveksiä, kettuja, poroja ja koirasusia. Täällä asustaa myös luultavasti Suomen tunnetuin karhu Juuso. Juuso on lähes 500 kiloinen uroskarhu ja tiettävästi myös suomen suurin karhu. Karhut kasvavat vankeudessa usein villejä sukulaisiaan suuremmiksi, sillä luonnossa ravinnon hankkiminen kuluttaa huomattavasti enemmän energiaa. Juuso on tullut kuuluisaksi taiteestaan.

Juuso, kuten muutkin karhut, olivat jo valmistautumassa talviunille, joten olivat aika rauhallisia leppoisia. Kyllä muutamalle omenat ja hunaja kuitenkin maistui! Suurpetokeskus oli mielenkiintoinen vierailukohde.

Kuusamon Suurpetokeskus

Kuusamon Suurpetokeskus

Tarhaan tutustutaan oppaan johdolla, joka kertoo mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja niin eläimistä kuin tarhastakin. Kierros kestää noin 1-1,5h ja maksoi 10e/aikuinen ja 5e/lapsi. Kaikki tuotto menee eläinten hoitoon, sillä tarha on yksityinen eikä se saa valtiolta mitään avustuksia. Tarha on Sulo Karjalaisen ylläpitämä. Tarha sijaitsee Kajaanintien varressa noin 30km Kuusamosta Kajaaniin päin. Tarha on auki klo 10-17 (linkki sivuille: http://www.kuusamon-suurpetokeskus.fi/)

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *