Valtakunnalliset MG-päivät Turussa

Tänä viikonloppuna ohjelmassa oli Suomen MG-yhdistyksen Valtakunnalliset MG-päivät, jotka tänä vuonna järjestettiin 1.-2.4.2017 Turussa. Päivän ohjelma oli Turussa Lounatuulet yhteisötalolla ja illalla lähdettiin humppaamaan laivalle. Päiville saapuu ihmisiä ympäri Suomea ja päivät järjestetään joka vuosi eri kaupungissa. Viimeksi oltiin Lahdessa ja sitä ennen ainakin Seinäjoella. Lahteen en töiden takia päässyt, mutta näihin kotikaupungin päiviin on aika helppo osallistua. Laivailu ei niin kiinnosta, mutta toisaalta se on helppo ja melko edullinen tapa kerätä ihmisiä yhteen.

Ohjelmassa on perinteisesti ollut mukana muutama asiantuntija luento ja illalla vertaistukeen perustuvaa ohjelmaa. Tällä kertaa luennoimassa oli Lääketieteen lis., silmätautien erikoislääkäri ja neuro-oftalmologi Pia Timgren, joka puhui aiheesta MG-potilas ja silmät. Timgren puhui kaksoiskuvien syntymisestä ja silmälihasten toiminnasta. Hän kertoi myös kaihista, silmänpainetaudista ja muista silmäsairauksista. Uutta minulle oli tieto prismlaseista, jotka ovat siis silmälasit joilla korjataan kaksoiskuvia.

Toisena vieraana oli Neurologian erikoislääkäri Janne Lähdesmäki, jonka aiheena puolestaan oli MG ja viimeisimmät tutkimukset. Lähdesmäki kertoi muun muassa muutamasta uudesta mielenkiintoisesta lääketutkimuksesta sekä tymektomiaan liittyvästä laajasta ja pitkästä seuranta tutkimuksesta. Uusia tuulia lääkerintamalla ovat Ekulitsumabi sekä Rituksimabi, jotka molemmat vaikuttavat MG-tautia aiheuttaviin vasa-aineisiin. Näistä vasta-aineista saatiin myös paljon uutta tietoa, ainakin itselleni.

Lisäksi ohjemassa oli paneelikeskustelu, Puheenjohtaja Paavo Koistisen esittelysanat sekä tutustuminen Lounatuulet yhteisötaloon. Illalla lähdettiin seilaamaan Viking Gracellä Tukholmaan ja takaisin. Laivalla pidettiin sitten sunnuntaina myös yhdistyksen vuosikokous. Tässä pääsi tapahtumaan sellainen vahinko, että allekirjoitettu istuu nyt sitten yhdistyksen johtokunnassa seuraavat kaksi vuotta 😀 Katsotaan mitä saadaan aikaan. Itse toivon kovin, että saataisiin aktivoitua nuorempia jäseniä sekä työssä käyviä mukaan yhdistyksen toimintaan. Eläkeläiset ovat mielestäni aivan liian suuresti edustettuna. Hallitukseen pääsee tutustumaan seuraavassa lehdessä.

Laivalla esiintymässä oli 69eyes

Tästä pääsee muutenkin tutustumaan MG-yhdistyksen sivuille:

http://www.suomenmg-yhdistys.fi/

 

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *