Malta

malta

Toukokuussa 2011 olin moikkaamassa ystävääni Espanjan Valenciassa. Tällä samaisella reissulla tehtiin viikonlopun pituinen visiitti Maltalle, jonne Espanjasta sai todella halvat lennot. Maltalla oltiin pari päivää, maattiin rannalla ja tutustuttiin maan pääkaupunki Vallettaan. Hotelli meillä oli Saint Julian’sissa, joka on nuorison suosima rantakohde.

Matkasta on taas paljon aikaa, joten pienemmät yksityiskohdat ja paikkojen nimet ovat unohtuneet 😀 Tässä kuitenkin kuva pläjäys kohteesta ja päällisin puolin Maltasta jäi hyvä fiilis. Hyvin voisin lähteä sinne uudelleen pidennetylle viikonloppulomalle, vaikka yleensä en kahta kertaa samaan paikkaan halua. Niin, ja pahoittelut taas noista super rumista päiväyksistä kuvissa, jotka ovat jälleen kerran myös väärin… En tosiaan ole mikään valokuvauksen ihmelapsi, mutta tässä on myös yksi taito, jota haluan kehittää.

Malta Valletta
Valletta

Malta Valletta

Malta Valletta

Malta, Saint Julian's uimaranta
Saint Julian’s uimaranta

Malta

Vaikka malta tunnetaan myös bilekulttuuristaan ja kasinoistaan on se silti myös leppoinen lomakohde. Saari on sen kokoinen, että siihen ehtii tutustua lyhyemmälläkin lomalla. Kauniit maisemat, historia ja turkoosi välimeri luovat hyvät puitteet lomalle. Malta voisikin olla hyvä kohde perheille, jokaiselle löytyy varmasti jotakin ja tekemistä saarella on. Varsinkin Saint Julian’sin aluetta voin suositella jos haluaa juhlia. Valletta taas sopii rauhallisempaan kulttuurimatkailuun. Saaren ympäri kiersi ainakin bussi, mutta vuokraamalla auton pystyy saareen tutustumaan kätevästi.

Malta, Saint Julian's yöelämän keskus. Baareja ja yökerhoja oli jokanurkassa
Saint Julian’s yöelämän keskus. Baareja ja yökerhoja oli joka nurkassa

Malta

Malta

Malta

Malta, Valletta
Valletta

Malta

Malta

 

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Malta

Maltalta kuului myös turistien kannalta ikäviä uutisia tänään. Maan varmasti tunnetuin luonnonihme, Sinisenä ikkunana tunnettu (It-Tieqa tad-Dwejra), Gozon saarella sijannut kalliomuodostelma romahti myrskyssä keskiviikkona. Kallio toimi lukuisten elokuvien kuvauspaikkana ja viimeisimpänä se tunnetaan varmasti hittisarjasta Game of Thrones. Sininen ikkuna oli luonnon kalkkikivestä muovaama kaari. Siitä oli murtunut suuri pala jo aiemmin ja oli tiedossa, että eroosio tuhoaa kaaren ennen pitkää. Itse en muodostelmaa päässyt katsomaan, mutta kuvien perusteella kyseessä oli todella kaunis luonnon nähtävyys. Tämä taas vahvistaa ajatusta siitä, että jos jotakin haluaa nähdä ja kokea ei asiaa kannata aikailla turhaan. Mikään ei ole ikuista!

Malta_Gozo
Malta, Gozo. Sininen Ikkuna. (Wikipedia)

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *